ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΙΤΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Αν περιοριστούμε στις πυρκαγιές στα κτίρια (αστικά και παραγωγικών διαδικασιών), και αντιπαρέλθουμε τους εμπρησμούς, οι κύριες αιτίες που προκαλούν πυρκαγιές είναι:

  • Η υπερβολική συγκέντρωση εμπορευμάτων και αγαθών, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση θερμικού φορτίου.
  • Η αυτοματοποίηση της βιομηχανίας και βιοτεχνίας με την υπερσυγκέντρωση πολύπλοκων μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών μηχανημάτων, συσκευών και εγκαταστάσεων που συχνά γίνονται πρόξενοι πυρκαγιάς.
  • Τα ολοένα μεγαλύτερα σε όγκο εργοστάσια, αποθήκες, καταστήματα, συλλογικές κατοικίες (πολυκατοικίες), κέντρα ψυχαγωγίας κ.λπ. και η πυκνή δόμηση των αστικών κέντρων, διευκολύνουν την επέκταση της φωτιάς.
  • Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας και ο έντονος ρυθμός ζωής του σημερινού ανθρώπου, που γίνονται αιτία για ορισμένες επικίνδυνες αμέλειες.
  • Η άγνοια και η συνακόλουθη υποβάθμιση των κινδύνων από σημαντικό αριθμό ανθρώπων που νομίζουν ότι η πυρκαγιά είναι σπάνιο φαινόμενο που αφορά τους άλλους. Στην υποεκτίμηση των θεμάτων της πυροπροστασίας συμβάλουν τόσο η αναβλητικότητα και η τάση υποβάθμισης των κινδύνων που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία, όσο και η ανεπαρκής παιδεία και η έλλειψη σχετικής ενημέρωσης στον τόπο μας.
  • Η μέχρι πρότινος έλλειψη επαρκούς νομοθεσίας για την υποχρεωτική λήψη των απαραίτητων μέτρων και την πρόβλεψη σύγχρονων εγκαταστάσεων πυροπροστασίας.

Όσον αφορά στις συγκεκριμένες αφετηρίες και πηγές πρόκλησης πυρκαγιών, είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι τα υπολείμματα του καπνίσματος (τα «αποτσίγαρα») είναι η πρώτη αιτία, ποσοστό που προσεγγίζει το 40 % του συνόλου των περιπτώσεων, τουλάχιστον κατά τις επίσημες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΒΑΘΜΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

Ο βαθμός κινδύνου μιας δομικής κατασκευής εξαρτάται από τον σχετικό κίνδυνο έναρξης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς, τους κινδύνους λόγω των παραγόμενων αερίων και καπνών, τον κίνδυνο εκρήξεων και γενικά κάθε φαινόμενο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ατόμων ή την ασφάλεια της κατασκευής. Έτσι έχουμε τρεις κατηγορίες βαθμού κινδύνου:

Μικρός βαθμός κινδύνου.

Τα υλικά κατασκευής του κτιρίου και τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο κτίριο έχουν πολύ μικρή δυνατότητα καύσης.

Μεσαίος βαθμός κινδύνου.

Τα υλικά κατασκευής του κτιρίου και τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο κτίριο έχουν δυνατότητα καύσης με μέτρια ταχύτητα και τη δημιουργία σημαντικής ποσότητας καπνού, αλλά δεν μπορούν σε περίπτωση πυρκαγιάς να προκαλέσουν δηλητηριώδεις   αναθυμιάσεις ή εκρήξεις.

Τα κτίρια της κατηγορίας αυτής χωρίζονται σε τρεις υποομάδες :

  • Ομάδα 1: Περιλαμβάνονται κτίρια ή τμήματα τους με μέτριες ποσότητες καυσίμων υλικών των οποίων οι σωροί αποθήκευσης δεν ξεπερνούν τα 2,4 m.
  • Ομάδα 2: Έχει  ίδια χαρακτηριστικά με την ομάδα 1, αλλά εδώ το ύψος των σωρών αποθήκευσης των καυσίμων υλικών δεν ξεπερνά τα 3,6 m.
  • Ομάδα 3: Περιλαμβάνονται κτίρια ή τμήματα τους με μεγάλες ποσότητες καυσίμων υλών.

Υψηλός βαθμός κινδύνου.

Διακρίνουμε δύο υποομάδες:

  • Ομάδα 1: Περιλαμβάνει κτίρια στα οποία υπάρχουν αντλιοστάσια καυσίμων ή εύφλεκτων υγρών  υπό πίεση.
  • Ομάδα 2: Περιλαμβάνει κτίρια στα οποία υπάρχουν μεγάλες ποσότητες πολύ εύφλεκτων υγρών.

Πιο αναλυτικά για το πιο κτίριο υπάγεται σε κάθε κατηγορία και ομάδα, αναφέρεται στον κανονισμό πυρασφάλειας της πυροσβεστικής υπηρεσίας (Π.Υ.) που συνοδεύει τη μελέτη.

Στην ΥΔΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ πιστεύουμε οτι η πρόληψη αντιμετώπισης πυρκαγιάς αποτελεί βασική υποχρέωση του κάθε εργοδότη ή επιχειρηματία. Με τα συστήματα πυρασφάλειας ενεργοποιείται ένα δίχτυ προστασίας για τον εργαζόμενο, την επιχείρηση, την περιουσία.
Η εταιρεία μας διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις αλλά και γνώσεις για την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, εγκατάστασης συστημάτων πυρόσβεσης και συντήρησης των πυροσβεστικών συσκευών.

ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ!

 

  • ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
  • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ

 

 

Αρ. έγκρισης αναγνωρισμένης εταιρείας: PYR-LPR-410.07.076-KAGI 001-06-GRC

Αρ. έγκρισης αρμόδιου ατόμου: LPR-410.08.254

Νέος φορητός πυροσβεστήρας από την ΜΟΒΙΑΚ

 1Kg ABC 40%, μικρός, εύχρηστος, ιδανικός για το σπίτι, το αυτοκίνητο, το σκάφος ή το τροχόσπιτο, τους επαγγελματικούς χώρους.

Πυροσβεστική Φωλιά

Πλαστική Πυροσβεστική Φωλιά (PVC), με πόρτα διάφανη ασφαλούς θραύσης.
Υποδοχή για κρουνό, με σχάρα προστασίας για τοποθέτηση μάνικας.

Μόνιμο σύστημα κατάσβεσης "ΖΕΥΣ".

Για κουζίνες επαγγελματικής ή οικιακής χρήσης.
Το Σύστημα διαθέτει Αυτόματη & Χειροκίνητη Λειτουργία.

Επαφή

ΥΔΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
Έκθεση: Πάργας 10, Ηγουμενίτσα, 46100
Κεντρικό: Σύβοτα Θεσπρωτίας

2665093066
2665027013

Νέα

  • 2014-11-14 13:00

    Ερωτήσεις και Προτάσεις

    Θα θέλατε να μας κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που έχουμε στη διάθεσή σας; Παρακαλούμε...

Όλα τα άρθρα

Δημοσκόπηση

Σας άρεσε η νέα μας ιστοσελίδα;

Σύνολο ψήφων: 843

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode