ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Γιατί είναι απαραίτητοι οι βιολογικοί καθαρισμοί;

Οι βιολογικοί καθαρισμοί αποτελούν το καταλληλότερο και το πλέον απαραίτητο σύστημα για την επεξεργασία λυμάτων που προέρχονται από αστική ή βιομηχανική χρήση Τα βακτήρια που αναπτύσσονται κατά τη βιολογική επεξεργασία αποδομούν το οργανικό φορτίο των λυμάτων και τα επεξεργασμένα του βιολογικού καθαρισμού μπορούν να διατεθούν ακόμα και για άρδευση παρέχοντας τεράστια οικονομικά οφέλη για τον ιδιώτη ή τον επαγγελματία και φυσικά για το περιβάλλον.
Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία το επεξεργασμένο νερό των βιολογικών καθαρισμών μπορεί να υποστεί περαιτέρω επεξεργασία και να ανακυκλωθεί σε χρήσεις όπως ο καθαρισμός προαύλιων χώρων, το πότισμα εκτάσεων ακόμα και με καταιονισμό ή/και σε τεχνητά σιντριβάνια.

Τομείς εφαρμογής

Οι βιολογικές μονάδες επεξεργασίας είναι σχεδιασμένες για την επεξεργασία λυμάτων:

 • Κατοικιών
 • Ξενοδοχειακών μονάδων
 • Νοσοκομείων
 • Σχολείων

Αρχή λειτουργίας βιολογικών καθαρισμών

Η μονάδα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να ρυθμίζει αυτόματα μέσω ροής τη βιολογική επεξεργασία των λυμάτων χωρίς να χρειάζονται ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου.
Τα στάδια από τα οποία αποτελείται η επεξεργασία είναι τα εξής:

 1. Mηχανική προεπεξεργασία
  Τα απόβλητα κατά τη μηχανική επεξεργασία εισέρχονται σε δεξαμενή που αποτελείται από 2 θαλάμους διαχωρισμένους μεταξύ τους. Στον πρώτο θάλαμο εισέρχονται τα λύματα όπου μέρος των στερεών που φέρουν κατακάθονται ενώ τα επιπλέοντα παγιδεύονται από ειδική κόφτρα στην επιφάνεια. Στη συνέχεια το προεπεξεργασμένο νερό αντλείται με ειδική διάταξη από το δεύτερο θάλαμο και κατευθύνεται στη δεξαμενή ενεργοποίησης.
 2. Ενεργοποίηση του λύματος
  Μέσα στη δεξαμενή ενεργοποίησης μικροφυσαλίδες οι οποίες παράγονται από έναν φυσητήρα (το μόνο ηλεκτρικό εξάρτημα) εμπλουτίζουν τα λύματα με οξυγόνο, στοιχείο απαραίτητο για την ανάπτυξη των βακτηρίων (ενεργή ιλύς) και την οξείδωση του οργανικού φορτίου.
 3. Τελική δεξαμενή καθίζησης
  Στη συνέχεια τα νερά υπερχειλίζουν στην τελική δεξαμενή καθίζησης. Τα βαρύτερα σωματίδια κατακάθονται με τη μορφή ιλύος και μέσω ειδικής διάταξης επιστρέφουν στη δεξαμενή ενεργοποίησης ενώ το επεξεργασμένο νερό συγκεντρώνεται στην επιφάνεια της δεξαμενής καθίζησης από όπου υπερχειλίζει προς την έξοδο της μονάδας.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ COMPACT ΑΠΛΟΣ IN LINE.   

 

 

1ο ΣΤΑΔΙΟ: Καθίζηση και αναερόβια αφομοίωση.
2ο & 3ο ΣΤΑΔΙΟ: Οξείδωση, αερόβια βιολογική επεξεργασία.
4ο ΣΤΑΔΙΟ: Τελική ιζηματαπόθεση, διαχωρισμός, ανακυκλοφορία.
Ο βιολογικός καθαρισμός Universal Sludge (ΑΠΛΟΣ IN-LINE), απευθύνεται σε εφαρμογές οπου το παραγόμενο νερό προορίζεται για διάθεση σε δίκτυο όμβριων υδάτων ή υπόγειο πότισμα.
Σε κάθε περίπτωση εφαρμογής βιολογικού, πρέπει να τοποθετηθεί λιποσυλλέκτης στη γραμμή της κουζίνας.
 

Επαφή

ΥΔΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
Έκθεση: Πάργας 10, Ηγουμενίτσα, 46100
Κεντρικό: Σύβοτα Θεσπρωτίας

2665093066
2665027013

Νέα

 • 2014-11-14 13:00

  Ερωτήσεις και Προτάσεις

  Θα θέλατε να μας κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που έχουμε στη διάθεσή σας; Παρακαλούμε...

Όλα τα άρθρα

Δημοσκόπηση

Σας άρεσε η νέα μας ιστοσελίδα;

Σύνολο ψήφων: 1753

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode