ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Mία  σωστή και αξιόπιστη μελέτη θέρμανσης δαπέδου αποτελεί την εγγύηση για την απρόσκοπτη και οικονομική λειτουργία ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Το τμήμα μελετών και εγκατάστασης της εταιρεία μας αποτελείται από: 

 • Έμπειρο Μηχανολόγο Μηχανικό, εξειδικευμένο στις μελέτες ενδοδαπέδιας  θέρμανσης και ανανεώσιμων πυγών ενέργειας.
 • Έμπειρο   και μόνιμο συνεργείο εγκατάστασης του συστήματος  το οποίο κατά την ανάθεση του έργου εκποεί την μελέτη εγκατάστασης και της σχεδιομελέτης.

ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η εταιρεία μας με σύμμαχο τη πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει  στον τομέα της θέρμανσης δαπέδου επέλεξε συνεργασία με δύο από τους μεγαλύτερους σε παγκόσμιο επίπεδο κατασκευαστές σωλήνας GIAKOMINI ΙΤΑΛΙΑΣ  & THERMOTEC ΣΟΥΗΔΙΑΣ underfloor heating pipe – με διατομή  Φ17 x 2.0) για χρήση στην ενδοδαπέδια θέρμανση σύμφωνα με όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και είναι πιστοποιημένος από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα ινστιτούτα.

Ο σωλήνας GIAKOTHERM & THERMOTEC παράγεται από πολυαιθυλένιο ειδικού τύπου κατάλληλου για υψηλές θερμοκρασίες που υπερκαλύπτουν τις θερμοκρασιακές απαιτήσεις της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και διαθέτει φραγή οξυγόνου προστατεύοντας τα μεταλλικά μέρη της εγκατάστασης. Είναι ιδιαίτερα εύκαμπτος, διευκολύνοντας την εγκατάσταση κατά το στρώσιμο των κυκλωμάτων.

Η τοποθέτηση των σωλήνων γίνεται πάνω σε μορφόπλακα από διογκωμένη πολυστερίνη με φραγή υδρατμών και ειδική διαμόρφωση στην επιφάνεια της (τάπες).Η μορφόπλακα προσφέρει θερμομόνωση, ηχομόνωση και υγροπροστασία έναντι της τσιμεντοκονίας επικάλυψης και εξασφαλίζει τέλεια στήριξη του σωλήνα και κάλυψή του από τη τσιμεντοκονία επικάλυψης. Οι διαστάσεις τεμαχίου είναι 1020 x 750 m2 και το συνολικό ύψος (τάπα + βάση) είναι 4,2cm.

Περιμετρικά μεταξύ μορφόπλακας και τοιχοποιίας τοποθετείται η περιμετρική ταινία, από αφρώδες πολυαιθυλένιο πάχους 8mm και ύψος 150mm. Φέρει φιλμ νάιλον στο κατώτερο τμήμα της εμπρόσθιας όψης και ειδική κολλητική ταινία στερέωσης στην οπίσθια όψη.

Σε προκαθορισμένα σημεία τα οποία ορίζονται από τη μελέτη καθώς και στα κατωκάσια από τις εσωτερικές πόρτες, τοποθετείται αρμός διαστολής εξυπηρετώντας τις συστολοδιαστολές του θερμαινόμενου δαπέδου.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΝΕΡΟΥ

Ο συλλέκτης είναι η "καρδιά" της εγκατάστασης θέρμανσης δαπέδου (ή δαπεδοθέρμανσης). Η εταιρεία μας μέσω της συνεργασίας της με την εταιρείας GIAKOMINI η οποία έχει εμπειρία πάνω από 100 χρόνια στην κατασκευή ορειχάλκινων εξαρτημάτων, παράγει συλλέκτη για την ενδοδαπέδια θέρμανση, που εγγυάται τις απαιτούμενες ροές για τα κυκλώματα και την τέλεια εξισορρόπηση του συστήματος.

Πρόκειται για διανομέα διαιρετού τύπου, χωρίς ενώσεις, από ορείχαλκο, ονομαστικής διαμέτρου 1” ή 1¼’’ με σπείρωμα ¾” (Eurocone).

 Ο συλλέκτης προσαγωγής φέρει ροόμετρα για τις ρυθμίσεις των παροχών των κυκλωμάτων, ενώ ο συλλέκτης επιστροφής διαθέτει βαλβίδες ηλεκτροθερμικών κινητήρων παρέχοντας τη δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτροθερμικών κινητήρων (actuators), οι οποίοι, με εντολή των θερμοστατών κάθε χώρου, επιτρέπουν την αυτόνομη λειτουργία των αντίστοιχων κυκλωμάτων κάθε χώρου.

Για την τέλεια ρύθμιση του συστήματος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης χρησιμοποιούνται οι ειδικοί μαστοί προσαγωγής και επιστροφής στους οποίους προσαρμόζονται θερμόμετρα.

Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στην τοποθέτηση του γκρουπ συλλεκτών διατίθεται πίνακας μεταλλικός, κατάλληλος για εντοιχισμό, κατασκευασμένος από γαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 1mm και βαμμένος με ηλεκτροστατική βαφή. Ρυθμίζεται σε ύψος έως και τα 815 mm. Έχει ρυθμιζόμενο αποσπώμενο πλαίσιο για προστασία από το σοβά, το οποίο διαμορφώνει το βάθος του πίνακα από 115 έως 165 mm.

 

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΑΠΕΔΟΥ

Το σύστημα μας  παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξουμε τη θερμοκρασία κάθε δωματίου ανεξάρτητα, όπως εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες μας!

Για τον ολοκληρωμένο έλεγχο είναι απαραίτητα: 

 • Ο θερμοστάτης χώρου, ο οποίος αντιδρά στις θερμοκρασιακές αλλαγές με ακρίβεια έως και 0,1°C και έτσι επιτυγχάνουμε την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου.
 • Θερμοηλεκτρικοί κινητήρες (actuators) οι οποίοι επικοινωνούν μέσω του διανομέα με τον αντίστοιχο θερμοστάτη χώρου και ανοίγουν ή κλείνουν τα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Μπορούμε να συνδέσουμε μέχρι τέσσερεις θερμοηλεκτρικούς κινητήρες με έναν θερμοστάτη χώρου. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε αυτονομία σε όλους τους χώρους μιας κατοικίας, με αποτέλεσμα οικονομικότερη λειτουργία και δυνατότητα επιλογής διαφορετικής θερμοκρασίας ανά θερμαινόμενο χώρο. 
 • Η βάση επικοινωνίας – διανομέας ο οποίος παίρνει εντολή από τους θερμοστάτες χώρου και τη μεταφέρει στους ηλεκτροθερμικούς κινητήρες του συλλέκτη, ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν τα κυκλώματα σύμφωνα με την επιθυμητή θερμοκρασία κάθε χώρου. 
 • Ενεργοποιητής κυκλοφορητή ο οποίος εκκινεί ή σταματά τον κυκλοφορητή της θέρμανσης με την απαραίτητη χρονοκαθυστέρηση, όταν οι θερμοστάτες δίνουν εντολή εκκίνησης ή τερματισμού της θέρμανσης στους ηλεκτροθερμικούς κινητήρες. 
 • Μια έξυπνη και ευέλικτη λύση στις περιπτώσεις που επιθυμούμε να τοποθετήσουμε εκ των υστέρων ξεχωριστούς θερμοστάτες για τον έλεγχο της επιθυμητής θερμοκρασίας ανά χώρο, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουμε καλώδια επικοινωνίας αποτελεί το σύστημα θερμοστατών ασύρματης επικοινωνίας. Οι θερμοστάτες του χώρου λειτουργούν ως πομποί και η βάση ως δέκτης, δίνοντας εντολές στους θερμοηλεκτρικούς κινητήρες του συλλέκτη να ανοίγουν και να κλείνουν τα κυκλώματα χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Για την αυτοματοποίηση του ελέγχου λειτουργίας της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι διαθέσιμα συστήματα αντιστάθμισης. Η αντιστάθμιση αναγνωρίζει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος με ένα αισθητήριο και επενεργεί στην τρίοδη βάνα ανάμιξης και στον κυκλοφορητή της θέρμανσης. Έτσι προλαμβάνεται η αδράνεια του συστήματος σύμφωνα με τις θερμοκρασιακές αλλαγές του περιβάλλοντος, επιτυγχάνοντας οικονομικότερη λειτουργία της θέρμανσης.

 

Επαφή

ΥΔΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
Έκθεση: Πάργας 10, Ηγουμενίτσα, 46100
Κεντρικό: Σύβοτα Θεσπρωτίας

2665093066
2665027013

Νέα

 • 2014-11-14 13:00

  Ερωτήσεις και Προτάσεις

  Θα θέλατε να μας κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που έχουμε στη διάθεσή σας; Παρακαλούμε...

Όλα τα άρθρα

Δημοσκόπηση

Σας άρεσε η νέα μας ιστοσελίδα;

Σύνολο ψήφων: 1753

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode